Forse schade en lange files na ongeluk op N36 in Arriën

Arriën – Een ongeluk op de N36 in Arriën had vanmorgen flink verkeershinder tot gevolg. Het ging rond acht uur mis op de Rijksweg, ongeveer een kilometer ten oosten van de rotonde met de N48/N340. Een busje dat in de richting van Ommen reed, en een personenauto die in tegengestelde richting reed kwamen met elkaar in botsing. Eén van de voertuigen is waarschijnlijk op de verkeerde weghelft terecht gekomen.

Beide voertuigen schampten elkaar op het linker voorwiel. De voertuigen kwamen uiteindelijk zo’n tweehonderd meter van elkaar tot stilstand. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, waaronder ook twee ambulances. De bestuurders -tevens de enige inzittenden- werden gecontroleerd, maar vervoer naar een ziekenhuis was niet nodig.

Tijdens de nasleep van het ongeval werd de N36 ter hoogte van het ongeval afgesloten. Er ontstond daardoor in beide richtingen een kilometerslange file, welke ook op de rotonde met de N48/N340 voor problemen zorgde. Na om en de nabij drie kwartier dicht te hebben gezeten, was één rijbaan voldoende schoongeveegd om verkeer daarover om en om te laten passeren. De ANWB meldt dat de weg kort voor tien uur weer helemaal werd vrijgegeven.

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd, en zullen waarschijnlijk onherstelbaar zijn. De voertuigen zijn door bergingsbedrijf Autax afgevoerd. Een vrachtwagenchauffeur die achter de Škoda reed had een dashcam, waarop het voorval werd vastgelegd. De chauffeur heeft de beelden aan de politie overhandigd.