Fords botsen op kruising bij Vinkenbuurt

Vinkenbuurt – Twee Fords zijn vanmorgen met elkaar in aanrijding gekomen op een kruising ten westen van de Vinkenbuurt. Het onzacht samenkomen gebeurde kort voor acht uur, op de kruising van De Stouwe en Koloniedijk/Oosteinde. De bestuurder van een grote Transit bus reed op De Stouwe richting het zuiden. Bij de bewuste kruising kwam hij in botsing met een op het Oosteinde rijdende Fiesta, die voor hem van rechts kwam.

De bestuurder keek uiteraard wel naar rechts, maar zag de auto over het hoofd door een geel verkeersbord wat door de laagstaande zon schitterde. De bestuurster van de Fiesta probeerde de bus nog te ontwijken, waardoor de botsing uiteindelijk beperkt bleef tot het samen komen van de hoeken van de betrokken voertuigen.

Door de klap kwam de personenauto in een naastgelegen sloot terecht. De bestuurder van de bus en een toegesnelde omwonende ontfermden zich over de automobiliste, en hielpen haar uit het voertuig. De bestuurders werden gecontroleerd door het personeel van een ambulance, maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig.

De bestuurder van de bus was bijna op bestemming. Hij was onderweg voor een glasvezel storing, en moest daarvoor naar een verdeelkast luttele tientallen meters verderop. Tijdens de nasleep van het ongeluk was de kruising kort gestremd. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.