Flinke overlast door botsing bij Vechtbrug

Ommen – Op de avond van donderdag 28 november heeft kort na zeven uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de kruising van de Stationsweg en de Voorbrug in Ommen. Een automobiliste die uit zuidelijke richting kwam wou vanaf de Stationsweg linksaf de Voorbrug op, en stond zodoende stil op de kruising in afwachting van een kans om op te rijden. Een andere automobiliste die op de Stationsweg vanuit dezelfde richting kwam zag deze stilstaande wagen over het hoofd, en botste met de linker voorzijde tegen de rechter achterzijde van de stilstaande auto.

De bestuurster van de achteropkomende auto kon snel uitstappen. De bestuurster van de geraakte auto schrok flink, en bleef in de auto zitten. De politie fixeerde na aankomst haar nek, in afwachting van de ambulance. Na aankomst daarvan is ze in alle voorzichtigheid uit de auto gestapt, en naar de ambulance gelopen. Na te zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel bleek vervoer naar een ziekenhuis niet nodig. Ze kon na even te zijn opgevangen in een politieauto door echtgenote worden opgehaald. De bestuurster van de achteropkomende auto bleek na een check door de ambulance ook ongedeerd.

Tijdens de nasleep van het ongeval was het niet direct duidelijk of er verder onderzoek moest komen, en werd de kruising tijdelijk afgesloten. Het verkeer kon toen deels via het naastliggende fietspad passeren, of waar mogelijk omrijden. Niet voor alle automobilisten bleek de afsluiting duidelijk, wat soms tot flinke rijen op de Hessel Mulertbrug zorgde. Nadat duidelijk werd dat verder onderzoek niet nodig was kon een bergingsbedrijf beide voertuigen afslepen, en kon de weg weer worden geopend.