Flink schrikken: groot deel van boom valt op rijdende auto op Beerzerweg

Ommen – Flink schrikken vanmiddag voor de inzittenden van een auto. Zij reden rond half zes op de Beerzerweg richting Beerze. Tijdens het rijden hoorden ze een luid gekraak, en plots werd het donker. Een groot deel van een boom bleek bovenin los te zijn gescheurd, en was naar beneden gevallen.

Wonder boven wonder werd de auto alleen geraakt door het groen, en bleef de schade beperkt tot wat oppervlakkige krassen, een deukje in het dak en een losgeraakt ruitenwisserblad. De inzittenden bleven ongedeerd, maar flink schrikken was het wel. De weg kon later weer worden vervolgd.

Een witte bestelwagen werd geraakt door het vallende groen.

Een automobilist die op de weg richting Ommen reed kon net op tijd tot stilstand komen, en remde volgens aanwezigen op een nabijgelegen camperplaats tot in de ABS. De grote kruin blokkeerde de Beerzerweg nagenoeg helemaal. Het verkeer kon via een handig gelegen inrit passeren.

De brandweer van Ommen is in actie gekomen, en heeft de boom opgeruimd. Met behulp van de lier voorop het brandweer voertuig werd het gevaarte naar beneden getrokken. Waarna het kon worden verzaagd, en de weg kon worden vrijgemaakt.

De altijd behulpzame brandweer van Ommen legde het brandhout alvast apart voor de eigenaresse van de boom. Tijdens de werkzaamheden van de brandweer werd het verkeer over het naastgelegen fietspad geleid.