Lemelerveldse (73) week na valpartij in Dalmsholte overleden

Dalmsholte – Een fietsster is vanmiddag zeer ernstig gewond geraakt bij ongeval in Dalmsholte. Het ging rond de klok van drie uur mis op de kruising van de Dalmsholterweg en de Dalmsholterdijk, midden in de buurtschap. De vrouw kwam met haar fiets in botsing met de man waarmee ze samen fietste, en kwam daarna lelijk ten val op het wegdek.

De exacte toedracht is nog niet bekend. Maar waarschijnlijk is er onduidelijkheid geweest over de vervolgrichting, met het ongelukkig samenkomen tot gevolg. Voorbijgangers en omwonenden hebben in afwachting van de hulpdiensten eerste hulp verleend.

Behalve de politie en twee ambulances ging ook een mobiel medisch team per traumahelikopter vanuit Nijmegen onderweg. Uiteindelijk werd besloten dat het letsel van zodanige aard was dat de vrouw zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moest.

Toen de helikopter bij Deventer vloog was de vrouw klaar voor het vervoer, en vertrok de ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle. De man bleef fysiek ongedeerd, en is als passagier meegereden in de ambulance.

De politie heeft de situatie vastgelegd, en de fietsen zijn tijdelijk gestald bij een naastgelegen erf. De politie zal deze naar alle waarschijnlijkheid later nog gaan veiligstellen.

Tijdens de hulpverlening was de kruising tijdelijk afgesloten.

UPDATE 24 MEI 2022
De 73-jarige vrouw uit Lemelerveld die bij het ongeval gewond is geraakt is op 23 mei helaas aan haar verwondingen bezweken in het ziekenhuis.