Fietsster ernstig gewond bij frontale botsing in fietstunnel Hoogengraven

Ommen – Een fietsster is vanmiddag ernstig gewond geraakt bij een frontale botsing in de fietstunnel in de buurtschap Hoogengraven. Het ging daar kort na drie uur mis onder het wegdek van de Coevorderweg. Een man en vrouw fietsten achter elkaar de tunnel in vanaf de Driehoekweg, terwijl een meisje dat vanaf de Stegerdijk deed. In de tunnelbak kwamen het meisje en de vrouw frontaal met elkaar in botsing.

Andere fietsers en voorbijgangers verleenden direct eerste hulp, en seinden de hulpdiensten in. Het meisje liep bij het samenkomen wat schaafwonden op. De vrouw raakte echter ernstig gewond. Na kort ter plaatse te zijn behandeld door het ambulancepersoneel, is ze met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De man reed mee in de ambulance, maar raakte niet gewond.

De fietstunnel werd na het ongeval afgesloten voor al het verkeer. In verband met de ernst van de letsels van de vrouw heeft de Verkeersongevallen analyse van de politie uitgebreid onderzoek gedaan in de tunnel. De gebruikers van de fietstunnel konden via het naastgelegen kruispunt van de Coevorderweg Stegerdijk/Driehoekweg wel passeren.