Fietsers gewond na aanrijding met auto bij begin Beerzerweg

Ommen – Twee oudere fietsers zijn aan het begin van de avond gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van De Schammelte met de Beerzerweg en Zeesserweg. Het ging daar rond half zeven mis, toen een automobilist vanaf de Beerzerweg linksaf De Schammelte op wilde draaien.

Bij die actie werden de bewuste fietsers, die vanaf de Zeesserweg rechtdoor het fietspad naast de Beerzerweg op wilden gaan, over het hoofd gezien. Volgens de automobilist speelde de laagstaande zon daar een rol in. Een aanrijding kon niet worden voorkomen, en de mannelijke fietser werd geschept door de auto.

De schade en de flinke ster in de voorruit van de auto getuigen dat het een harde klap moet zijn geweest. De vrouwelijke fietser kwam ook ten val, mogelijk doordat ze in contact kwam met de andere fietser. Meerdere voorbijgangers verleenden eerste hulp, in afwachting van de hulpdiensten.

De man raakte behoorlijk gewond, en is in alle voorzichtigheid de brancard opgeholpen. Na kort ter plaatse te zijn behandeld is hij met spoed per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De vrouw liep bij haar val ook verwondingen op, en is meegereden in de ambulance.

In verband met de ernst van de verwondingen heeft het team Forensische Opsporing Verkeer van de politie de sporen vastgelegd, en onderzoek gedaan naar het ongeval. De fietsen zijn bij een buurtbewoner veilig gestald.