Man (75) uit Dedemsvaart omgekomen bij ongeluk op N377 bij Balkbrug

BALKBRUG – Op de Zwolseweg (N377) tussen Balkbrug en Nieuwleusen heeft vanmiddag een ernstig verkeersongeval plaats gevonden. Rond twintig voor drie werd een overstekende fietser aangereden door een personenauto.

De auto eindigde na de ontwijkingsactie in de berm.

De fietser stak de provinciale weg over vanaf de zuidelijke parallelweg naar de noordelijke. Een automobilist die vanaf Balkbrug in de richting van Nieuwleusen reed kon ondanks hard remmen en een uitwijkmanoeuvre, waarbij een verkeersbord werd geraakt, de fietser niet ontwijken.

De fiets raakte zwaar beschadigd.

De man op een elektrische fiets werd vol geschept en raakte levensgevaarlijk gewond. Ondanks hulpverlening door omstanders en hulpdiensten overleed de man op de plaats van het ongeval. De inzittenden van de personenauto, een vrouwelijke bestuurder en jong kind, bleven fysiek ongedeerd. Zij zijn door het ambulancepersoneel naar huis gebracht.

De weg werd na het ongeval volledig afgesloten.

De weg werd direct na het ongeval volledig afgesloten, het verkeer werd via de parallelwegen langs het ongeval geleid. De verkeersongevallen analyse heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. Hierbij is ook een ‘drone-team’ van de Landelijke Eenheid ingezet. Zij hebben met een drone luchtopnamen gemaakt.

Een drone-team van de Landelijke Eenheid kwam ter plaatse om luchtfoto’s te maken.

Update:

De politie meldt dat het slachtoffer een 75-jarige man uit Dedemsvaart is.