Fietser gewond na aanrijding met busje nabij Lindenberg

Ommen – Een fietser is vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Balkerweg. De jonge man op een elektrische fiets werd daar rond twintig over acht aangereden door een bus. De bus van een leerwerkcentrum uit Dalfsen kwam vanaf de afrit van de N48, en sloeg linksaf richting Ommen. De chauffeur zag de fietser op het fietspad daarbij vermoedelijk over het hoofd, en een aanrijding volgde. Volgens getuigen kroop de jongen na het ongeval zelf van de weg af. Volgens deze zelfde getuigen zou de jongen zijn overreden door de bus, maar dit kan de politie ter plaatse niet bevestigen.

De ambulance was snel bij de jongen; de ambulancepost is op een steenworp afstand. Na kort ter plaatse te zijn behandeld is de jongen per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Wat de aard en ernst van de verwondingen zijn is op dit moment nog onbekend. De elektrische fiets liep op het oog relatief lichte schade op. In de bus zat op het moment van de aanrijding één passagier, maar deze werd al snel door iemand opgehaald.

De afrit van de N48 en het aangrenzende deel van de kruising is afgesloten door de politie. Het verkeer wordt door de politie voorbij de afsluiting begeleid via het naastliggende fietspad. De verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar het ongeval.