Fietser gewond bij aanrijding na voorrangsfout in Arriën

Arriën – Een fietser is vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Arriën. De man op leeftijd fietste op de Arriërveldsweg in zuidelijke richting, toen hij bij de kruising met de Dwarsweg werd aangereden door een voor hem van rechts komende automobiliste. De man fietste rond kwart voor vier op de voorrangsweg, maar werd klaarblijkelijk over het hoofd gezien door de autobestuurster.

De klap was flink, en volgens omstanders vloog de man door de lucht. De schade aan de fiets evenals de auto is aanzienlijk; met een grote deuk in de voorruit van de Peugeot. De man raakte gewond, en is per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd. De bestuurster van de auto – en de twee kinderen die achterin zaten – kwamen met de schrik vrij.

In verband met de hogere leeftijd van de fietser en de schade aan de auto heeft de afdeling verkeer van de Forensische Opsporing van de politie onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval. De personenauto is afgevoerd door bergingsbedrijf Autax. De verkeershinder op de relatief drukke weg was uiteindelijk minimaal.