Ommense (40) ernstig gewond bij ongeluk op N348 bij Vilsteren, traumahelikopter ingezet

Vilsteren – Bij een ongeluk op de Deventerweg (N348) tussen Ommen en Lemelerveld is vanmorgen een bestuurster ernstig gewond geraakt. Het ging rond twintig over acht mis, toen de automobiliste vanaf de parallelweg de provinciale weg ter hoogte van Jongerencamping Dennenoord begon over te steken. Een vanaf Lemelerveld komende vrachtwagen werd daarbij schijnbaar over het hoofd gezien.

De auto werd door de vrachtwagen vol geschept op de bestuurders deur, waarna de auto op de kop in een droge sloot langs de kant van de weg terecht kwam. De tevergeefs ondernomen ontwijkpoging van de vrachtwagenchauffeur, in combinatie met de harde klap zorgde ervoor dat de aanhangwagen van de trekker-aanhangwagencombinatie kantelde. De trailer kwam in de berm naast de tegemoetkomende rijbaan, en plette daar een UIT-bord.

Gelukkig reden er op de tegemoetkomende rijbaan op dat moment geen voertuigen, en had een afslaand busje voldoende ruimte. De combinatie kwam uiteindelijk een kleine honderd meter na de plek van impact tot stilstand, met de trailer op de kant op het asfalt. De voor dierentransporten geschikte combinatie was leeg, en ondanks de zware impact bleef de 34-jarige chauffeur uit De Wijk fysiek ongedeerd.

De bestuurster van de personenauto zat zwaar bekneld in de auto, en moest door de brandweer worden bevrijd. Om dat mogelijk te maken werd met hydraulisch redgereedschap de beide deuren en de tussenstijl aan de bereikbare passagierskant verwijderd. Met een rugplank en vereende menskracht kon de bestuurster vervolgens uit de auto worden getild.

Kort nadat de bestuurster, een 40-jarige vrouw uit Ommen, in de ambulance was ingeladen landde een traumahelikopter met het mobiel medisch team van het UMCG. Nadat de arts van dat team was ingestapt is de ambulance met spoed vertrokken naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. De arts is daarna door de helikopter opgehaald bij dat ziekenhuis.

Tijdens de hulpverlening en de nasleep van het ongeval werd de N348 tussen Ommen en Lemelerveld volledig afgesloten. Bergingsbedrijf Autax heeft de zeer zwaar beschadigde Fiat Punto weer op vier wielen gezet en afgevoerd. Bergingsbedrijf De Jonge is op dit moment nog bezig de trailer rechtop te zetten. De ravage is groot, en de weg ligt bezaaid met brokstukken. Een gespecialiseerde veegwagen wordt ingezet om het wegdek te reinigen.

Bijna een maand geleden ging het bij precies dezelfde oversteek ook al mis. Ook toen werd een overstekende auto geraakt, waarna beide voertuigen in dezelfde sloot terecht kwamen. De brandweer moest destijds één van de bestuurders uit de auto bevrijden. Er vielen toen twee gewonden.