Drie wielrenners naar ziekenhuis na flinke valpartij op Arriërveldsweg

Ommen – Meerdere wielrenners zijn vanavond lelijk ten val gekomen op de Arriërveldsweg. Een groep van zo’n twaalf wielrenners reed op die weg richting het zuiden. Bij de kruising met Het Arriërflier ging het mis. Daar kwam voor de wielrenners een auto van rechts. De voorste wielrenners remden af. Maar de automobilist was zich bewust op de niet bepaald overzichtbare kruising en reed langzaam. Hij stopte voor de wielrenners, waarop de voorste renners besloten weer door te fietsen.

Maar het remmen had echter al een harmonica effect gehad op de groep fietsers. Al met al leidde dit ertoe dat er verder naar achteren in de groep meerdere wielrenners ten val kwamen. Omstanders en de andere renners verleenden direct eerste hulp, en twee ambulances kwamen naar de plek van het ongeval.

Meerdere wielrenners zijn ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. En uiteindelijk zijn drie personen per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De fietsen konden veilig worden gestald bij een naastgelegen erf.