Drie personen gewond na ongeval met menwagen in bos bij Sahara

Ommen – Drie personen zijn vanmiddag gewond geraakt na een ongeval met een menwagen nabij de Sahara. Het ging rond half vier mis op een ruiter-en menpad midden in het bos bij de zandverstuiving. Zo’n 300 meter ten oosten van de parkeerplaats bij de Sahara, aan de Eerderveldweg. Getuigen vertellen dat de menwagen vermoedelijk met een te hoge snelheid van een heuvel af een bocht in ging. Waardoor de wagen uit balans raakte, en de in totaal vier opzittenden van de wagen vielen.

De combinatie maakte deel uit van een groep met meerdere menwagens van een lokale menvereniging, die er voor het eerst sinds de coronapandemie weer op uit gingen. De andere koetsiers en opzittenden verleenden direct eerste hulp, en schakelden de hulpdiensten in. Met paard en wagen werden de hulpdiensten ondertussen opgevangen bij de Eerderveldweg, om ze naar de plek des onheils te kunnen begeleiden.

Het mobiel medisch team van het UMCG was ondertussen ook per traumahelikopter onderweg. De helikopter landde uiteindelijk op een verhard stuk ín de Sahara; wat zorgde voor veel opstuivend zand en bekijks. De trauma arts en verpleegkundige werden daar door een politieauto opgepikt en dichterbij gebracht.

Het ruiter-en menpad bestaat uit mul zand. En om het ambulancepersoneel te assisteren werd de brandweer van Ommen ook direct opgeroepen. De ambulances konden via een bospad relatief dichtbij komen, maar de laatste circa 125 meter moest per voet. Het brandweerpersoneel hielp de slachtoffers naar de ambulances te dragen.

De drie gewonden zijn allen per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Wat de exacte aard en ernst van de letsels zijn is nog onduidelijk. De vierde opzittende bleef fysiek ongedeerd. Het rijtuig en de paarden kwamen zo’n 60 meter verderop tot stilstand. Andere koetsiers vingen de dieren daar op.

De politie bekijkt nog of verder onderzoek nodig is. Burgemeester Hans Vroomen is door de politie geïnformeerd over het ongeval.