Drie mannen gewond bij forse aanrijding op Stationsweg in Ommen

Ommen – Drie mannen zijn vanochtend gewond geraakt bij een fors verkeersongeval op de Stationsweg in Ommen. Het ongeval vond rond kwart over zeven plaats ter hoogte van de Schapenallee. De bestuurder van een witte Volkswagen Up die vanuit de richting van Ommen reed kwam buiten zijn rijbaan, en botste daarna frontaal op een tegemoetkomende Audi. Voorbij komende omstanders verleenden direct eerste hulp, en seinden de hulpdiensten in.

De mannelijke bestuurder van de Audi, en tevens de enige inzittende van dat voertuig, bleef relatief ongedeerd; hij liep een klein wondje bij zijn hand op en had wat last van zijn borst. De Audi bestuurder was net een paar honderd meter onderweg toen het ongeval plaatsvond. Ook voor de bestuurder van de Volkswagen Up bleek na controle door een ambulanceverpleegkundige dat vervoer naar een ziekenhuis niet nodig was. Zijn passagiers raakten wel gewond. De bijrijder wou met behulp van de voorbijgangers uitstappen, maar zakte eenmaal buiten het voertuig door zijn benen. De twee passagiers die achterin de auto zaten zijn met behulp van de brandweer uit het voertuig gehaald, daarbij werd de linker achterdeur uit de auto geknipt.

De drie passagiers uit de Up zijn allemaal afzonderlijk per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De Stationsweg werd direct na het ongeval voor al het verkeer afgesloten. De fietsers, waaronder veel scholieren, werden door de politie voorbij het ongeval geleid. De gemeente Ommen heeft in opdracht van de politie afsluitingen verzorgd. De Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval. Beide zwaar beschadigde auto’s zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De weg werd kort voor tien uur weer opengesteld voor het verkeer.