Drie gewonden en forse ravage na botsing in Vinkenbuurt

Vinkenbuurt – Een busje en een personenauto zijn vanmiddag met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de Koloniedijk en de 3e Schansweg in de Vinkenbuurt. Dat gebeurde rond kwart voor vier.

Volgens een ooggetuige reed het bestelbusje op de Koloniedijk richting Nieuwleusen, toen de personenauto van rechts kwam vanaf de 3e Schansweg. Een voorrangsfout lijkt daarmee de oorzaak te zijn.

Een drietal ambulances kwam met spoed naar de plek van het ongeval. Alle drie betrokken personen raakten gewond. Twee van hen zaten in de personenauto, het derde slachtoffer in het bestelbusje. Ze zijn allen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De ambulance die bestuurder van de bestelbus vervoerde vertrok met zwaailicht en sirene. Onduidelijk is hoe zwaar de verwondingen zijn.

De brokstukken van de voertuigen lagen verspreid, en de kruising raakte geblokkeerd na het samenkomen. Dat laatste leverde nogal wat verkeershinder op. Wegens wegwerkzaamheden in Balkbrug loopt namelijk een omleidingsroute over de Koloniedijk. Beide voertuigen raakten fors beschadigd, en zijn door bergingsbedrijf Autax afgevoerd.