Drie gewonden bij botsing met drie auto’s op N377 bij Nieuwleusen

Nieuwleusen – Bij een ongeluk op de N377 tussen Nieuwleusen en Balkbrug zijn zaterdagmiddag drie mensen gewond geraakt. Het ongeval, waarbij drie auto’s betrokken waren, gebeurde rond half drie ter hoogte van de Wethouder Bijkersweg. De bestuurster van een zwarte Renault Clio reed op de provinciale weg richting Balkbrug, en wilde vanaf de weg linksaf afslaan naar de parallel gelegen Oosterhulst. Iets wat op dat punt niet is toegestaan.

Volgens getuigen stond deze auto nagenoeg stil op de weg. De bestuurder van een achteropkomende Volkswagen Golf kon de Clio niet ontwijken, en botste hard op de rechter achterhoek. De Clio kwam door de klap op de andere rijbaan. De bestuurster van een Volvo die daar in de richting van Nieuwleusen reed kon het niet afremmen, en botste tegen de rechter zijkant van de Clio.

Omstanders, waaronder een ambulancier, verleenden direct eerste hulp en seinden de hulpdiensten in. In de Volkswagen zaten een dame en heer op leeftijd. Zij zijn door de hulpdiensten uit de auto en naar een brancard geholpen. Beiden zijn vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De vrouwelijke bestuurster van de Volvo bleef ongedeerd.

Door de klap tegen de achterkant van de Clio waren de stoelen achterover gekanteld. De wagen werd bestuurd door een vrouw. Zij klaagde over wat nekklachten maar bleef verder ongedeerd. De man die naast haar zat bracht het er minder goed vanaf. Nadat het ambulancepersoneel een nekbrace aanbracht is hij in alle voorzichtigheid met een wervelplank via de achterdeur een brancard opgetild, en verder gefixeerd. Ook hij is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De vrouw reed mee in de ambulance.

De N377 tussen Nieuwleusen en Balkbrug is ter hoogte van het ongeval volledig gestremd. Het verkeer loopt vertraging op, maar kan via de parallelwegen passeren. De Verkeersongevallenanalyse afdeling van de politie komt onderzoek doen naar het ongeval. Tot wanneer de afsluiting van kracht blijft is nu nog niet duidelijk. Alle voertuigen zullen door een bergingsbedrijf worden afgevoerd.