Drie gewonden bij aanrijding op beruchte oversteek Deventerweg (N348) bij Dalmsholte

Dalmsholte – Rond twee uur vanmiddag heeft een forse aanrijding plaatsgevonden op de beruchte oversteek van de Dalmsholterdijk over de Deventerweg (N348) bij Dalmsholte. De bestuurder van een Toyota Aygo stak daar vanaf Dalmsholte de provinciale weg over. Daarbij werd een auto die op de N348 in de richting van Lemelerveld reed ogenschijnlijk over het hoofd gezien. De bestuurder van deze zwarte Renault kon de overstekende auto niet ontwijken, en botste in de rechterflank.

De Aygo tolde om, en eindigde met de rechter achter hoek tegen een busje dat stond te wachten om de N348 over te steken richting Dalmsholte. De bestuurder en passagiere van de Toyota Aygo zijn door de brandweer uit het wrak geholpen. Om de passagiere uit het wrak te bevrijden moest de deur worden weggeknipt door de brandweer. Beide zijn per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

In de zwarte Renault zaten twee mannen. Beiden werden gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Maar na een tijdje is voor één van hen alsnog een ambulance met spoed naar de plaats van het ongeval gekomen, en is ook hij per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

De bestuurder van het busje dat werd geraakt schrok flink, maar bleef fysiek ongedeerd. De bus raakte wel flink beschadigd, en is met een eigen autoambulance opgehaald.

Tijdens de nasleep van het ongeval was de rijbaan richting Lemelerveld dicht. De politie begeleide het verkeer voorbij het ongeval, waardoor de hinder relatief beperkt bleef. Een bergingsbedrijf heeft beide zwaar beschadigde auto’s afgevoerd.