Derde bosbrand in week tijd aan zelfde pad op Lemelerberg, 500m2 afgebrand

Giethmen – Op de avond van vrijdag 3 augustus is opnieuw een bosbrand ontdekt op de Lemelerberg. Rond tien over negen werd de brand ontdekt in het meest noordelijk stuk van het bos van de Lemelerberg. In een ruw begroeid gebied tussen de Oude Raalterweg en de Lemelerweg brandde volgens woordvoerder Jan Wittenberg van de veiligheidsregio een stuk natuur van ongeveer 20 bij 25 meter af. Het brandende perceel lag grofweg 50 meter naast een veel gebruikt wandelpad. De brandweer rukte gelijk groots uit en had mede door deze inzet de brand snel onder controle. Een medewerker van Staatsbosbeheer was al begonnen te blussen met een trekker met tankwagen voordat de brandweer ter plaatse was. De brandweer verwacht nog wel even bezig te zijn met nablussen. De Dalmsholterweg is in verband met de bluswerkzaamheden afgesloten voor al het verkeer.

Op 28 juli woede aan hetzelfde pad ongeveer 275 meter ten zuiden ook twee branden. De brandweer en politie overleggen of er verder onderzoek gedaan gaat worden, brandstichting wordt mede in verband met de eerdere branden niet uitgesloten. De politie heeft van meerdere personen verklaringen opgenomen. De Officier van Dienst van de brandweer heeft wethouder en tevens locoburgemeester Ko Scheele van de gemeente Ommen geïnformeerd over de derde brand in minder dan een week tijd.

Mensen die wat verdachts hebben gezien kunnen dit melden bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De exacte locatie van de brand ten opzichte van de eerdere branden.
De exacte locatie van de brand ten opzichte van de eerdere branden.