Chalet zwaar beschadigd bij nachtelijke brand op Camping ’t Voshuus in Giethmen

Giethmen – Een chalet op Camping ’t Voshuus aan de Dalmsholterweg in Giethmen is vannacht zwaar beschadigd geraakt bij een brand. Een bewoner van een nabijgelegen chalet hoorde ondanks de vrij hevige regenval het geknetter van de brand. Hij ontdekte de brand op het achterste veld van de camping rond kwart voor drie, en seinde de hulpdiensten in.

Bij aankomst van de brandweer woedde de brand op het ‘terras’ aan de achterkant van het bouwwerk. De brandweer wist het vuur snel te bedwingen; wel is de schade omvangrijk. Er was niemand aanwezig in het chalet, en volgens andere bewoners van het veld wordt het vrijwel hagelnieuwe verblijf op het moment niet actief bewoond.

Wat de exacte oorzaak van de brand is zal nader onderzoek moeten uitwijzen. Brandstichting wordt in ieder geval niet uitgesloten. Amper een jaar geleden -op 8 oktober 2020- ging op exact hetzelfde veld ook al een chalet in vlammen op.

Update
Toevallig werd gisteren een integrale controle uitgevoerd op de camping, door onder meer de gemeente en politie. “Aanleiding hiervoor zijn meerdere signalen over oneigenlijk gebruik van de camping. De meldingen hebben betrekking op een langere periode. Aan de controle hebben acht toezichthouders deelgenomen. Tijdens de controle is er met name gecontroleerd wie en waarom personen hier verblijven en of aan de ruimtelijke ordening regels wordt voldaan. Naar verwachting zullen we in de komende periode nog (her)controles worden uitgevoerd. Het leek mij gelet op de aard en de omvang van deze controle goed u hierover met deze mail te informeren”, schrijft burgemeester Vroomen aan de gemeenteraad.