Buurman ontdekt tijdig brand in zonnepaneel aan Smitstraat

Ommen – Op het dak van een garage achter een woning op de hoek van de Smitstraat en Jonkheer van Nahuysstraat is vanmiddag brand ontdekt. De achterbuurman zag rond kwart voor twee zwarte rook, en schakelde de hulpdiensten in. De bewoner zelf was niet thuis, maar kwam na een belletje van de buurman ook toegesneld.

Op het dak bleek een van de zonnepanelen brand te hebben gevat. Met tuinslangen werd een bluspoging ondernomen, waarbij een politieagent ook hielp. De brandweer van Ommen was snel ter plaatse, en stelde situatie al snel veilig met een aantal welgemikte stralen water. Het paneel werd gedemonteerd en van het dak verwijderd. Toen werd zichtbaar dat zich een groot gat had gebrand in het paneel. Hoe de brand heeft ontstaan is nog onduidelijk.

Minstens één ander paneel is beschadigd geraakt, maar de schade lijkt verder relatief beperkt te zijn gebleven. De drie brandweervoertuigen die met spoed ter plaatse kwamen trokken veel bekijks. En de Jonkheer van Nahuysstraat werd een tijdje geblokkeerd door de eerste tankautospuuit.