Busje gaat in vlammen op naast N377 boven Dedemsvaart

Dedemsvaart – Op de vroege ochtend van vrijdag 9 maart is een busje in vlammen opgegaan op een parkeerplaats naast de Coevorderweg (N377) boven Dedemsvaart. De mannelijke bestuurder reed op de Coevorderweg (N377) in de richting van Balkbrug maar bij het overgaan van de viaduct over de Zuidwolderstraat merkte hij dat zijn voertuig vermogen inhield. Niet veel later merkte de bestuurder rook op en zette hij zijn bus stil op de parkeerplaats ter hoogte van hectometerpaal 24,3. En kort daarna stond de bus volledig in vlam en was er geen redden meer aan. De bestuurder bleef ongedeerd en is opgehaald door zijn vrouw. De bus is volledig verwoest en door een berger afgevoerd.

De brandweer zette bij het blussen van het voertuig blusschuim in. De deuren van de vrachtruimte van het voertuig konden door de warmte niet meer worden geopend dus heeft de brandweer met een zogeheten Halligan koevoet gaten gemaakt zodat toch kon worden geblust en dat de warmte de ruimte kon verlaten.

Met een Halligan tool werden gaten gemaakt in de vrachtruimte.
Met een Halligan koevoet werden gaten gemaakt in de vrachtruimte.

Behalve de afsluiting van de parkeerplaats heeft het verkeer op de Coevorderweg (N377) geen hinder ondervonden. Een afvalbak op de parkeerplaats is zwaar beschadigd door de warmte. Ook een deel van het wegdek is beschadigd geraakt.

De brandweer heeft na het afronden van het blussen het gebruikte schuim van het wegvak afgespoten.