Busje crasht in beruchte bocht Beerzerweg, bestuurder spoorloos

Ommen – Er heeft gisteravond een ongeval plaatsgevonden in de beruchte laatste bocht van de Beerzerweg. Een vrouw reed in de richting van Beerze en zag in een ooghoek een man staan die volgens haar lijkbleek was. Ze stopte en reed terug, maar toen bleek deze persoon, de vermoedelijke bestuurder van de gecrashte auto, spoorloos verdwenen. Of deze man gewond is geraakt is nog onduidelijk. De hulpdiensten werden kort voor half tien gebeld door de vrouw over het ongeval nabij de kruising van de Beerzerweg met de Schammelte, en de overgang naar de Zeesserweg.

Volgens de meldster kwam er op een gegeven moment een Audi vanaf Ommen die stopte bij het ongeval. Een passagier uit dit voertuig ging volgens haar naar de gecrashte bus, en haalde daar groene kentekenplaten uit. Deze persoon stapte weer in de auto en verdween ook. “We hebben getuigen gesproken die vertelde dat iemand zich bij de auto in de sloot ophield en later vertrok in een voertuig. Wat deze persoon precies deed is ons niet bekend”, bevestigd en licht politiewoordvoerder Ronald van der Leeden toe.

De gecrashte Mercedes-Benz bus reed in de richting van Ommen en raakte door een nog onbekende oorzaak naast de weg. Het voertuig ramde de al gehavende boom, en rolde vervolgens naar de lager gelegen moerasachtige oude Vecht arm, en kwam daar terecht op de wielen. Het monumentje dat na een eerder ongeluk voor de boom werd geplaatst raakte opnieuw beschadigd. De zwaar beschadigde bus is door een berger de weg op getakeld. Volgens het openbare kentekenregister van het RDW staat het voertuig niet als gestolen geregistreerd. De politie kan niet toelichten of dit desondanks wel het geval is.

Het voertuig heeft olie gelekt in het water. Om verdere verspreiding te voorkomen heeft het Waterschap Vechtstromen absorberende doeken op de oppervlakte gelegd. Met behulp van een lange hark van het waterschap is het gebied rondom de auto doorzocht op mogelijk achtergebleven voorwerpen. De politie heeft een aantal van deze voorwerpen meegenomen, en heeft de bus zelf later nog verder onderzocht. “We hebben deze zaak in onderzoek”, aldus Van der Leeden.