Brandweer koelt bolstaand ‘vat’ op rotonde N48 en N36

Ommen – De brandweer heeft vanmiddag verkoeling gebracht bij een bolstaand vaatje in de berm van de rotonde van de N48 en N36. Weginspecteur Rinse van wegbeheerder Rijkswaterstaat vond het vat vanmiddag rond kwart over drie in de meest noordelijke berm van de rotonde. Hoelang het vat toen al in de brandende zon lag, en wat de exacte inhoud was wist hij niet. Hij zag dat het vat bol stond, en alarmeerde de brandweer. Voor de zekerheid werd de buitenste rijbaan van de rotonde afgesloten door de weginspecteur.

Foto: Weginspecteur Rinse/@Wis_Rinse

Het vat van 25 liter was beschadigd, en is blijkbaar van een vrachtwagen of aanhanger gevallen zonder dat de chauffeur daar erg in had. De brandweer besloot geen enkel risico te nemen en koelde het vat eerst. Nadat dit naar voldoening was gedaan is het voorzichtig geopend. In het niet helemaal gevulde donkerblauwe metalen vat bleek een aardoliedestillaat te zitten. Door de hitte is er mogelijk gasvorming ontstaan, waardoor het vat bol kwam te staan.

Foto: Weginspecteur Rinse/@Wis_Rinse

Nadat de brandweer zeker wist dat er geen gevaar meer was is het vat meegekomen naar de brandweerkazerne; het zal vanaf daar worden afgevoerd. Rond vier uur vanmiddag werd de weg weer volledig geopend.