Boom valt op wandelaars in buitengebied Dalfsen, man (43) uit Groningen overleden

Dalfsen – Een 43-jarige man uit Groningen is vanmiddag om het leven gekomen in het buitengebied van Dalfsen, tussen het dorp Oudleusen en de gemeente Ommen. De man wandelde samen met een vrouw op de Maneweg, op de rand van Camping de Stuwe. Net voorbij de kruising met de Oude Oever sloeg het noodlot rond half vijf toe. Een boom viel tijdens het stormachtige weer om, en kwam boven op de wandelaars terecht.

Omstanders verleenden direct eerste hulp, en seinden de hulpdiensten in. Een mobiel medisch team was ondertussen onderweg per traumahelikopter. Meerdere hulpdiensten, waaronder drie ambulances, kwamen met spoed ter plaatse en ontfermden zich over de slachtoffers. Een shovel werd snel opgetrommeld om de boom op te tillen, en de slachtoffers te bevrijden. Maar de medische hulp mocht niet meer baten voor de 43-jarige man uit Groningen. Hij overleed op de plaats van het ongeval. De traumahelikopter keerde voor de landing om.

De vrouw raakte voor zover bekend fysiek niet gewond, en kon met ondersteuning lopend naar de ambulance. Ze is wel per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis. De politie doet nader onderzoek naar het voorval, en zet daarbij ook de Forensische Opsporing in. De Maneweg is vanaf de aansluiting met de Hessenweg (N340) afgesloten voor verkeer. Daardoor is hotel en congrescentrum Mooirivier niet bereikbaar.