Boodschapbezorger klem tussen vrachtwagen en vangrail bij Varsen

Varsen – Een aanrijding tussen een vrachtwagen en een kleine bakwagen heeft vanmiddag tot veel schade geleid. De twee kwamen kort na één uur vanmiddag samen op de N340 bij Varsen. Het ging daar op de rijbaan richting het noorden, net voorbij de viaduct van de N348, mis.

De gekoelde bakwagen van een boodschapbezorger kwam daarbij klem tussen de vangrail en de vrachtwagen te zitten. De bestuurder bleef ongedeerd, maar de wagen raakte wel zwaar beschadigd.

De vrachtwagenchauffeur bleef ook ongedeerd, maar zijn combinatie raakte wel fors beschadigd. Vanaf de trekker tot bij de meeneemheftruck is schade te zien, zo is onder andere het zeil op meerdere plekken gescheurd.

De chauffeur kon de vrachtwagen nog wel veilig parkeren bij de volgende afslag; op de parkeerplaats van Wereldrestaurant De Lindenberg. De bakwagen moest door bergingsbedrijf Autax worden ontzet, en is daarna afgevoerd.

Het stuk weg waar het ongeval plaatsvond bestaat uit één rijstrook. Wat betekende dat tijdens de berging van het voertuig geen verkeer kon passeren. Dit leidde tot flink verkeershinder, en een file die op het hoogtepunt circa een kilometer lang was. De vangrail waartegen de bakwagen klem kwam te zitten raakte bij het ongeval ontzet.

Gelukkig was de aannemer die dit nieuwe stuk weg pas heeft aangelegd nog aan het werk in de omgeving. En kon de vangrail met een mobiele kraan weer in fatsoen worden gedrukt.

Wie van de twee er nou precies fout was zal door beide verzekeringsmaatschappijen moeten worden uitgevochten. Wat vaststaat is dat de chauffeurs elkaar niet de ruimte hebben gegeven.