Bestuurster gewond nadat auto op kop rolt buiten Vilsteren

Vilsteren – Op de Tolhuisweg net buiten Vilsteren is een automobiliste vanmiddag gewond geraakt. Ze reed rond half één richting Dalfsen, toen ze kortstondig de ogen van de weg had toen ze naar iets op de vloer van de auto keek. De auto ging daardoor onbedoeld te ver naar rechts, en kwam kort voor de Markeweg naast het wegdek.

Een boom die vlak naast de weg staat werd geschampt. Het ging alleszins niet hard, maar de krachten waren genoeg om de auto om te laten rollen. De blauwe hatchback kwam uiteindelijk met het dak op het asfalt terecht. Ondanks dat de auto bijna twintig jaar oud is, had deze wel gordijnairbags.

De jonge bestuurster kon uit de auto komen, en is kort ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Ze is daarna voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

Gezien de auto midden op de weg lag was de Tolhuisweg tijdens de nasleep van het ongeval afgesloten. Het verkeer kon in die tijd passeren via het naastgelegen fietspad. De Opel Corsa is door bergingsbedrijf Autax uit Ommen weer op de wielen gezet en afgevoerd.