Bestelbusje belandt in sloot na botsing met vrachtwagen op N36 bij Beerze

Beerze – Een bestelbusje met daarachter een aanhangertje is vanmorgen in een sloot naast de N36 bij Beerze beland na een aanrijding met een vrachtwagen. De twee weggebruikers kwamen rond kwart voor negen samen net ten noorden van de kruising met de Beerzerweg, ook wel bekend als de kruising Marinus de Bruin.

Volgens een vrachtwagenchauffeur probeerde de automobilist de betrokken vrachtwagen nog snel in te halen voordat de twee rijstroken vanaf de kruising overgaan in één. Dat inhalen lukte niet tijdig, waarna de automobilist in de knel kwam op het verdrijvingsvlak, en uiteindelijk tegen de midden geleider terecht kwam.

Een aanrijding was niet meer te voorkomen, en de bestelwagen werd in de rechterflank geraakt door de vrachtwagen. De bestuurder van de Volkswagen Caddy verloor de controle, en eindigde uiteindelijk in de sloot naast de tegemoetkomende rijbaan.

De automobilist is voor de zekerheid voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd, maar letsel lijkt te zijn uitgebleven. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd, en ook de vrachtwagen combinatie bleef grotendeels onbeschadigd; een losgeraakt onderdeel is verwijderd.

Tijdens de nasleep van het ongeval werd de N36 ter plekke afgesloten, wat in de praktijk betekende dat de weg dicht was tussen de kruising bij Mariënberg, en de Witte Paal rotonde waar de N36 samenkomt met de N34. Gezien het tijdstip zorgde de blokkade al snel tot kilometerslange files. Veel automobilisten besloten te draaien, terwijl vrachtwagenchauffeurs niet veel anders konden dan wachten.

Bergingsbedrijf Autax heeft de Caddy en de aanhanger uit de sloot getakeld. De betrokken vrachtwagen werd tijdens de berging naar dezelfde rijbaan verplaatst, zodat de noordelijke rijbaan in ieder geval weer kon worden geopend. Rond tien uur werd de weg weer volledig opengesteld.