Auto’s botsen in bocht Vilsterseweg, gewonden naar ziekenhuis

Giethmen – Twee auto’s zijn vanmiddag op elkaar gebotst in een bocht in de Vilsterseweg bij Giethmen, vlak bij de viaduct van de Deventerweg (N348). Een grijze personenauto die uit de richting van Ommen kwam haalde de eerste bocht in de Vilsterseweg niet, en botste met de linker voorkant tegen de linkerflank van een tegemoetkomende BMW. Beide voertuigen kwamen daarna tot stilstand in de berm tussen de Vilsterseweg en het naastliggende fietspad, waar op dat moment gelukkig niemand fietste.

Politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval. In de net een jaar oude BMW zaten vier personen, en in de Renault drie. Geen van hen kwam bekneld te zitten, en konden met behulp van de hulpdiensten uitstappen. De politie ter plaatse verteld dat twee inzittenden van de Renault voor controle per ambulance naar een ziekenhuis zijn vervoerd, maar dat er geen sprake is van ernstig letsel. De andere inzittenden van de Renault en BMW zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Het linker achterwiel werd met een deel van de aandrijfas uit het voertuig gerukt.

Tijdens de hulpverlening was de Vilsterseweg afgesloten, het verkeer werd door de hulpdiensten voorbij het ongeval geleid over het naastliggende fietspad. Beide voertuigen liepen forse schade op. De vierwielaangedreven BMW X3 High Executive, met een nieuwprijs van 116.565 euro, verloor tijdens de aanrijding het linker achterwiel. Ook de linker voorzijde van de Renault werd verwoest. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Tijdens de bergingswerkzaamheden kon het verkeer over de inmiddels vrijgekomen rijbaan richting Vilsteren. De politie ter plaatse heeft de situatie vastgelegd.