Automobiliste heeft engeltje op schouder bij crash na mislukte ontwijkpoging in Beerzerveld

Beerzerveld – Een automobiliste had vanmorgen een engeltje op haar schouder in Beerzerveld. Ze reed rond twintig voor tien op de 1e Polderweg in de richting van de Beerzerhaar, toen ze net voorbij de spoorlijn met haar auto crashte. Een andere automobilist wou vanaf een erf in de andere richting de bewuste weg op rijden. Die bestuurder kwam amper op de weg en stond volgens eigen zeggen al stil. Maar de bestuurster van de rode Peugeot nam wel een ontwijkende actie.

Daarbij kwam ze rechts in de berm. Door een overcorrectie kwam de kleine hatchback vervolgens in een slip, vloog links van de weg door een heg en afrastering, en raakte met de rechter achterkant een dikke rikkepaal. De auto rolde om, en kwam tussen de koeienvlaaien op het dak tot stilstand in een weiland.

De bestuurder van de auto die de automobiliste wou ontwijken reed direct richting het weiland, en hielp de automobiliste uit de gehavende auto. Ze werd opgevangen in een woning op het erf waar vandaan de ontweken bestuurder vertrok. Ze is daarbinnen gecontroleerd door ambulancepersoneel, en kon zelf de ambulance instappen.

Voor een verdere controle is de jonge vrouw per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd. Ze lijkt er daarmee nog relatief goed af te zijn gekomen, de auto had immers ook een meter naar rechts op een boom kunnen eindigen. De verwoeste Peugeot 107 is door bergingsbedrijf Autax afgevoerd.

Niet alleen de schade aan de auto was aanzienlijk. Zo werden behalve de heg onder andere ook de brievenbus, het huisnummerbordje en een sokkellamp naast de oprit geveld.