Automobiliste eindigt na ontwijkactie in brede sloot naast N36

Ommen – Een vrouw had vanmorgen een vervelend begin van haar paasweekend. Ze reed op de N36 vanaf de Witte Paal in de richting van Ommen. Rond kwart over elf ging het mis. Tussen de Schapendijk en de Middenweg ging het mis. De vrouw gaf aan een overstekend dier te hebben geprobeerd te ontwijken. Daarbij verloor ze de controle over haar rode Peugeot en raakte in een slip. De auto gleed richting de brede sloot aan de noordkant van de N36, waarin de auto tot stilstand kwam.

De vrouw had kennelijk een engeltje op haar schouder. De auto kantelde zo dat de bestuurderszijde- en deur onder water kwamen. Maar de bestuurster wist zichzelf in veiligheid te brengen, en raakte niet gewond. Bergingsbedrijf Autax heeft de auto op het droge getakeld en de brokstukken uit het water gehaald. De zwaar beschadigde auto is daarna afgevoerd.

Tijdens de berging van het voertuig was de rijbaan richting Ommen tijdelijk afgesloten. Rijkswaterstaat en de politie hebben het verkeer geregeld en ondervond weinig hinder.