Automobilist vliegt vol gas over tegemoetkomende rijbaan N340, en botst tegen slootwand

Ommen – Een automobilist is vanmorgen al met al nog goed weggekomen bij een ongeval op de N340. De bestuurder van de Citroën nam vanaf de rotonde met de N48/N36 de afslag naar Ommen, en verloor toen de controle over de auto. Vermoedelijk is de man onwel geworden of kreeg hij een black-out; de automobilist weet in ieder geval niet meer wat er gebeurd is.

Het heeft er alle schijn van dat de auto daarna vol gas via de midden geleider de hele tegemoetkomende rijbaan is overgegaan. Daar kwam de stationwagen in de berm, en botste met forse snelheid op de slootwand, alvorens door een hekwerk in de tussenberm tegen een boompje tot stilstand te komen.

Wonderbaarlijk genoeg stond er niemand te wachten voor de rotonde, en werden er geen tegenliggers geraakt. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd voor verdere controle. Bergingsbedrijf Autax heeft de auto afgevoerd.

Voor die berging waren tijdelijk de twee rechtste rijstroken afgesloten, maar het verkeer kon nog passeren. De wegbeheerder zal de schade aan het hekwerk en de sloot gaan herstellen.