Automobilist raakt bekneld in bestelbus na botsing tegen boom in Dalmsholte

Dalmsholte – Een automobilist is begin van de avond gewond geraakt bij een ongeval op de Dalmsholterweg in Dalmsholte. De man reed rond half zeven op die weg in de richting van Lemelerveld, toen hij tussen de Holtkampweg en de Koolhaarsweg links naast de weg kwam.

De bestelbus botste met de linkerzijde hard tegen een boom, en kwam een meter of twintig verderop pas tot stilstand.

Omwonenden hoorden de doffe klap, en daarna het schurende geluid van de afgebroken ophanging die over de weg schaafde. Ze gingen op onderzoek en troffen al snel de zwaargehavende auto aan, waarop de hulpdiensten werden ingeseind.

Naast de politie en ambulance kwam ook de brandweer van Lemelerveld met spoed ter plaatse. De schade aan de Caddy was zo fors dat de bestuurder bekneld zat in het voertuig.

Met hydraulisch redgereedschap knipte de brandweer de deur uit de bestelbus. Daarna kon het slachtoffer met alle voorzichtigheid uit het voertuig worden gehaald, en worden geïmmobiliseerd.

De man was aanspreekbaar, en is na kort in de ambulance te zijn behandeld naar een ziekenhuis vervoerd. Bergingsbedrijf Autax heeft de verwoeste bestelwagen afgevoerd. Het wegdek is behoorlijk beschadigd geraakt door de schuivende auto. De Dalmsholterweg was tijdens de hulpverlening en de nasleep volledig afgesloten.