Vrouw (38) uit Hengelo omgekomen bij botsing op N36 in Stegeren

Stegeren – Een automobilist is vanmiddag om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeval op de N36 in Stegeren. Het ging kort na vijf uur enkele tientallen meters ten oosten van de viaduct van het Zwarte Pad mis. Door nog onbekende oorzaak kwamen twee voertuigen frontaal met elkaar in botsing op de Rijksweg.

Twee andere voertuigen konden het ongeval net ontwijken, één van deze voertuigen kwam in het hekwerk naast de weg terecht, maar lijkt minimale schade te hebben opgelopen. De inzittenden van deze voertuigen bleven fysiek ongedeerd. Andere automobilisten verleenden direct eerste hulp en seinden de hulpdiensten in.

De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval. Ook het mobiel medisch team van het UMCG in Groningen is per traumahelikopter naar de plaats van het ongeval gekomen, en landde in een aardappelland naast de weg. De brandweer heeft de bestuurders van beide voertuigen bevrijd, deze bestuurders waren tevens de enigste inzittenden van de auto’s.

De bestuurder van de personenauto, een 38-jarige vrouw uit Hengelo, is langdurig gereanimeerd door de hulpdiensten, maar de hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer bezweek op de plaats van het ongeval. De bestuurder van het witte bestelbusje, een 24-jarige man uit Lelystad, is na ter plaatse te zijn behandeld per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd, de aard en ernst van zijn letsel is onbekend.

De N36 tussen Ommen en Hardenberg werd direct na het ongeval afgesloten voor al het verkeer. Een aannemer heeft deze afsluiting in opdracht van Rijkswaterstaat overgenomen. De Verkeersongevallenanalyse heeft onderzoek gedaan naar het ongeval, en heeft onder andere met een drone luchtfoto’s gemaakt van de plaats van het ongeval. Een deel van het verkeer dat achter het ongeval vast kwam te staan kon keren. Nadat het onderzoek was afgerond werd de N36 weer opengesteld voor verkeer.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval, of van kort voor het ongeval. Ook mensen met (dashcam)opnames worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844 of via het tipformulier op de website van de politie, het ongeval is bekend onder het nummer 2019259169.