Automobilist gewond na botsing met trekker bij spoorwegovergang Vilsteren

Vilsteren – Een automobilist is vanavond gewond geraakt bij een ongeval op de Vilsterse Allee bij Vilsteren. Het ongeval vond kort voor het avonduur plaats nabij de spoorwegovergang in die weg ten zuiden van Vilsteren. Een auto en een trekker kwamen daar met elkaar in botsing. De auto reed in zuidelijke richting en botste met de linker voorzijde tegen de linke voorband van de tegemoetkomende trekker.

De auto kwam na de klap tot stilstand op de rand van een naastliggende sloot. De brandweer heeft bij aankomst direct het voertuig gezekerd. De bestuurder is door de brandweer uit het zwaar beschadigde voertuig bevrijd. Hiervoor is de bestuurdersdeur uit het voertuig geknipt. De mannelijke bestuurder raakte gewond, en is per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De bestuurder van de trekker bleef ongedeerd.

Waarom beide voertuigen met elkaar in botsing kwamen is vooralsnog onduidelijk. De politie heeft al of gaat nog verklaringen opnemen van de betrokken personen. Nadat de bestuurder veilig uit de auto was bevrijd is deze met behulp van een lier op een brandweerwagen de weg opgetrokken. Een bergingsbedrijf heeft het wrak daarna afgevoerd.

Bij de trekker kwam de band van de velg, welke zelf ook beschadigd raakte. Of de trekker verder schade heeft opgelopen is nog onduidelijk. Tijdens de nasleep van het ongeval reden de treinen op het traject Ommen-Dalfsen tijdelijk met een beperking, dit hield in dat ze ter hoogte van het ongeval langzamer reden dan gebruikelijk.