Automobilist (22) uit Den Ham komt om bij ongeval bij Lemele: auto knalt op eik en vliegt in brand

Lemele – Een 22-jarige man uit Den Ham is zaterdagavond om het leven gekomen bij een ernstig ongeval op de Hellendoornseweg (N347) net ten zuiden van Lemele. Een personenauto die op die weg in de richting van Ommen reed kwam daar zo’n driehonderd meter voorbij de Spiekerweg in een flauwe bocht naar links, rechts naast de weg.

De auto reed door een poot van een ANWB-bord, en botste vervolgens frontaal op een eik. Dit gebeurde rond half elf. Volgens omwonenden was er een immense doffe klap te horen, en de brokstukken liggen dan ook tientallen meters ver. De auto vloog na de aanrijding in brand.

Hulpdiensten waaronder de brandweer van Ommen en Hellendoorn kwamen met spoed naar de plek van het ongeval. Zij konden de brandende auto vrij snel blussen. De bestuurder van de auto overleed op de plaats van het ongeval. De brandweer en politie hebben met onder andere een warmtebeeldcamera gezocht naar eventuele andere slachtoffers.

Het ongeval gebeurde op de doorgaande weg tussen Hellendoorn en Lemele. Deze werd na het ongeval – evenals het naastgelegen fietspad – enkele uren afgesloten voor al het verkeer.

Een gespecialiseerd calamiteiten bedrijf werd ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. De forensische opsporing van de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval, en doet onderzoek naar de toedracht van het eenzijdige ongeval.