Auto vliegt uit bocht in Eerde en tegen bomen, dronken vrouw naar ziekenhuis

Eerde – Een vervelend einde van de Eerste Kerstdag vanavond voor een vrouw. Ze vloog tussen Den Ham en Ommen, in de buurtschap Eerde, uit de bocht. Dat gebeurde op de Hammerweg in de scherpe bocht bij de Eerderveldweg, toen ze rond half negen uit de richting van Den Ham kwam.

De Citroen raakte gezien de bandensporen al in de bocht in een slip. Eenmaal naast het asfalt nam de wagen enkele verkeersborden mee, en botste vervolgens tegen meerdere bomen. De auto raakte van voor tot achter beschadigd, en een groot deel van wat in de auto lag kwam erbuiten terecht.

Voorbijgangers stopten en verleenden eerste hulp aan het slachtoffer en vingen haar op. Ingeseinde hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, en namen de zorgen over. Na een korte behandeling op de plaats van het ongeval is de vrouw, tevens de enigste inzittende van de auto, per ambulance voor verdere controle naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. Ze kwam er nagenoeg ongeschonden vanaf. Wel bleek dat de vrouw onder invloed was van alcohol, en haar rijbewijs is ingevorderd.

Toen de wagen naast de weg kwam had deze nog zoveel snelheid dat de paal van een geraakt verkeersbord werd weg gelanceerd. Deze boorde zich zo’n 15 meter verder en een paar meter hoger in een boom. Gelukkig bevonden zich op het moment van het ongeval geen fietsers op het naastgelegen fietspad. Een bergingsbedrijf heeft de verwoeste auto afgevoerd.