Auto glijdt sloot in naast spekgladde N347 bij Lemele

Lemele – Op de ochtend van vrijdag 16 februari zijn de hulpdiensten kort na half acht uitgerukt naar de Ommerweg (N347) tussen Lemele en Hankate. In de bocht waar de Ommerweg overgaat naar de Hellendoornseweg raakte de bestuurder van een auto die in de richting van Lemele reed de macht over het stuur kwijt en eindigde na een slip in een droogstaande sloot naast de weg. De auto botste met het dak aan de bestuurders kant hard op de slootwand en tolde om zijn as. Het voertuig kwam met de juiste kant boven tot stilstand.

De bestuurder kon op eigen kracht uit zijn voertuig komen. Een passant stopte en verleende eerste hulp. De bestuurder is door het personeel van een met spoed ter plaatse gekomen ambulance gecontroleerd maar kwam met de schrik vrij. Dit ondanks de zware schade en een losliggende gereedschapskist achterin de auto.

Ondanks de zware schade bleef de bestuurder ongedeerd.
Ondanks de zware schade bleef de bestuurder ongedeerd.

De bestuurder is door zijn moeder opgehaald. Tijdens de nasleep van het ongeval was de weg niet afgesloten, wel werd het verkeer gemaand af te remmen. Berger Jan van de firma Autax uit Ommen kwam ter plaatse en heeft de zwaar beschadigde auto uit de sloot getakeld en daarna afgevoerd. Tijdens deze bergingswerkzaamheden was één rijbaan van de weg tijdelijk afgesloten. De politie regelde het verkeer hier om de beurt langs.

Glad wegdek

Een ter plaatse gekomen weginspecteur heeft met de hand van uit een emmer het wegoppervlakte gestrooid. De weg is tijdens de reguliere route wel gestrooid maar dit bleek vandaag niet voldoende te zijn geweest. De bocht was nog verraderlijk glad.

Een ter plaatse gekomen weginspecteur strooide met de hand.
Een ter plaatse gekomen weginspecteur strooide met de hand.