Auto met stoffelijk overschot gevonden in Ommerkanaal tijdens zoektocht naar vermiste vrouw

Ommen – Op het begin van de middag van zaterdag 7 september is in het water van het Ommerkanaal een auto met daarin een stoffelijk overschot gevonden, zo bevestigd politiewoordvoerder Frank Brouwer. De vindplaats is net ten zuiden van de woonkern Ommerkanaal. Een gespecialiseerd team van de politie was vanmorgen begonnen met zoeken op het water naar een vermiste 50-jarige vrouw uit Dedemsvaart.

Kort voor twee uur vanmiddag gaf de sonarapparatuur aan dat er een object in het water lag wat mogelijk een auto zou kunnen zijn. De brandweer werd opgeroepen en ging met duikers het water in. Zij stelden vast dat er inderdaad een auto in het kanaal lag, met daarin een stoffelijk overschot. “We gaan in eerste plaats nu zorgvuldig bergen. En dan gaan we onderzoeken wat er gebeurt is, en wie het slachtoffer is”, aldus Brouwer. De Ommerkanaal Oost en het Ommerkanaal West werden ter hoogte van de vindplaats afgesloten, en zijn deels aangemerkt als potentieel plaats delict.

Een gespecialiseerd bergingsteam is ter plaatse gekomen om het voertuig met behulp van een lokaal bergingsbedrijf boven water te halen. “We proberen de auto met het lichaam zo te bergen dat er geen sporen verloren gaan”, verteld Brouwer. “En dan kunnen we kijken waar we mee te maken hebben.” Het kan nog enkele uren duren voordat de politie uitsluitsel kan geven over het gevonden lichaam. De politie wil namelijk niet alleen de identiteit van het lichaam vaststellen, maar ook zeker weten dat er geen sprake is van een misdrijf.

Update
De auto is rond half zeven op het droge getakeld. Een forensisch team van de politie is ter plaatse om sporen veilig te stellen, en om de identiteit en de doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Update 22:54
De politie meldt dat het stoffelijk overschot inderdaad van de vermiste vrouw uit Dedemsvaart is. Een misdrijf is uitgesloten.