Auto komt op dak terecht bij Lemele; bestuurder naar ziekenhuis

Lemele – Een automobilist is vanavond met zijn auto ondersteboven terecht gekomen op de N347 ten zuiden van Lemele. Het ongeval gebeurde rond twintig voor acht, vlak voor afsplitsing van de Hellendoornseweg naar Lemele. De man reed in die richting, en kwam daar in een flauwe bocht buiten zijn rijbaan terecht. Het is denkbaar dat de laagstaande zon daar een rol in heeft gespeeld.

De Volkswagen Golf kwam op de midden geleider terecht. Het carter klapte tegen de stoeprand, met een flink gat daarin tot gevolg. De hatchback plette vervolgens het pijlbord, en de grote lantaarnpaal midden op de geleider. Het samenkomen met dat wegmeubilair zorgde ervoor dat de auto rechtsom om rolde, en op het dak terecht kwam. De klap was zodanig dat het linker voorwiel afbrak.

De bestuurder moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden geholpen. Voor de zekerheid is de man per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd voor verdere controle. Tijdens de hulpverlening was de N347 – de doorgaande weg tussen Ommen en Hellendoorn – tijdelijk helemaal afgesloten.

Nadat de tweekoppige lantaarnpaal, die dwars over de tegemoetkomende rijbaan terecht kwam, door de brandweer een kopje kleiner was gemaakt kon die rijbaan weer worden opengesteld. Verkeer kon zodoende tijdens de nasleep om en om passeren.

Bij het weer rechtop zetten van de bijna 23 jaar oude auto kwam de resterende olie uit het carter, met een behoorlijke plas olie op het wegdek tot gevolg. Aangezien dit precies in de aanzet van de bocht lag heeft de wegbeheerder een aannemer ingeschakeld om het wegdek zorgvuldig te reinigen.