Auto eindigt op steile slootkant in Giethmen, omwonende voorkomt erger

Giethmen – Bij een ongeluk op de Hogeveldsweg in Giethmen is aan het eind van de ochtend een auto op de kant van een steile sloot geëindigd. Het ongeluk gebeurde rond twintig voor twaalf toen de vrouwelijke bestuurder, en tevens de enige inzittende van de auto, in de richting van Giethmen reed.

Door een nog onbekende oorzaak raakte zij met de rechter wielen van haar auto naast de weg. Het lukte de vrouw niet meer om de auto weer terug op de weg te krijgen, met als gevolg dat de auto weg zakte en op de steile slootkant tot stilstand kwam.

Een omwonende zag vanuit zijn woning dat er meerdere auto’s stil stonden op de doorgaans rustige weg. Hij pakte zijn verrekijker om te kijken wat er aan de hand was, en zag toen dat de Citroën naast de weg lag. Hij stapte direct in zijn auto en reed naar de plek van het ongeval. Hij zekerde de auto met een sleepband aan zijn auto, om zo te voorkomen dat de auto helemaal op de kop kon rollen. De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval.

Nadat de auto door de brandweer verder werd veiliggesteld is de vrouw met behulp van een lader in de auto uit haar benarde positie bevrijd. De automobiliste is door ambulancepersoneel nagekeken, maar liep slechts lichte verwondingen op en hoefde niet naar een ziekenhuis te worden vervoerd. Ze kreeg een pleister op een brandplek van de gordel, en een mitella voor een bezeerde arm. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getakeld.