Auto botst frontaal op vrachtwagen bij Steile Oever, automobilist (47) uit Westerkwartier komt om

Ommen – Een automobilist is vanmiddag om het leven gekomen bij een frontale aanrijding tussen Ommen en Den Ham. Het ongeval vond kort voor één uur vanmiddag plaats op de Hammerweg (N341), in de bochten nabij de Steile Oever. De personenauto reed in de richting van Ommen, en reed vanaf het rechte stuk de bochten in. De Honda kwam bij het begin van de eerste bocht op de verkeerde weghelft terecht. In de bochten reed op dat moment een tegemoetkomende vrachtwagen combinatie.

Een aanrijding was niet te voorkomen, en de voertuigen botsten frontaal op elkaar. Andere weggebruikers stopten om hulp te verlenen, maar dit leek voor de bestuurder van de auto helaas al te laat te komen. Nadat de brandweer een deur uit het voertuig had geknipt werd het overlijden van de 47-jarige man uit het Groningse Westerkwartier bevestigd door ambulancepersoneel. Hij was de enige inzittende van de personenauto.

De chauffeur van de vrachtwagen van een loonbedrijf uit Gelderland bleef fysiek ongedeerd, en is opgevangen door de hulpdiensten. Ten tijde van het ongeval regende het, en waren in de aflopende bocht – evenals op de rest van het wegdek – olie achtige vegen te zien. Of dit daadwerkelijk om een gladmakende vloeistof gaat, en wat de verdere toedracht van het ongeval is wordt onderzocht door de afdeling verkeer van de Forensische Opsporing van de politie.

Direct na het ongeval werd de doorgaande weg tussen Ommen en Den Ham afgesloten voor al het verkeer. Deze is op het moment nog steeds afgesloten, voor onder meer bergings- en reinigingswerkzaamheden. De provincie verwacht dat de afsluiting tot ten minste 20:00 zal duren.