Audi TT zwaar beschadigd na flinke klapper op Beerzerweg

Ommen – Een flinke klapper vanavond op de Beerzerweg. De bestuurder van een zilveren Audi TT die in de richting van Beerze reed verloor daar de controle over het stuur. Dit gebeurde rond kwart over elf halverwege tussen De Schammelte en de Besthemeresweg. Hij kwam links in de berm en kreeg de controle niet weer terug.

Na een flink eind door de berm te hebben gereden botste de coupe op een boom. De auto kwam daarna weer terug op de weg, maar botste drie bomen verder weer tegen een boom. Daarna kwam de auto tot stilstand midden op het wegdek van de Beerzerweg.

De bestuurder en passagier konden zelf uitstappen. De bestuurder klaagde over een pijnlijke schouder, en ook de passagier was wat stijf. Beiden zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig. De bestuurder van de wagen is door de politie meegenomen naar het bureau. Onder andere om een verklaring af te leggen, evenals een blaastest.

De 200 paardenkrachten sterke bolide uit 2006 raakte zwaar beschadigd, en is waarschijnlijk total loss. Een bergingsbedrijf heeft het wrak van de auto die ooit een halve ton koste afgevoerd. Door het uitstapje door de berm kwam er veel rommel op de weg. Maar de berger en de agenten maakten hier met bezems licht werk van.

De weg was tijdens de nasleep van het ongeval tijdelijk afgesloten voor al het verkeer. Maar kon eventueel wel passeren via het naastgelegen fietspad.