Asbest vrijgekomen bij grote brand in schuur vlak naast woning in Lemelerveld

Lemelerveld – In een schuur aan de Haarweg ten westen van Lemelerveld is vanmiddag kort voor half twee een grote brand uitgebroken. De brandweer schaalde al snel op, uiteindelijk tot het sein ‘grote brand’.

Door snel ingrijpen van de brandweer Lemelerveld werd voorkomen dat het vuur kon overslaan naar de woning, die er slechts enkele meters naast staat. Brandweervoertuigen van diverse korpsen uit de omgeving rukten uit naar de brand.

Water werd uit het dichtbijgelegen Overijssels Kanaal gepompt. Na zo’n anderhalf uur was de brand onder controle. In de schuur, van ongeveer tien bij twintig meter, lag vooral hooi en stro opgeslagen. Er waren geen dieren in aanwezig, en er zijn geen gewonden gevallen. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk.

Een mobiele kraan is ingezet om de resten uit elkaar te halen, en alles zo goed af te kunnen blussen. Later kon ook het sein brandmeester worden gegeven.

Bij de brand is asbest vrijgekomen, bevestigt woordvoerder Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland, maar dat kwam niet op de openbare weg terecht.