Antieke Harley-Davidson botst tegen auto in Ommerkanaal

Ommerkanaal – Een motorrijder is aan het einde van de ochtend in botsing gekomen met een auto in de buurtschap Ommerkanaal. De aanrijding bleek kort na half twaalf niet te voorkomen. Een automobiliste die vanaf de noordkant het Ommerkanaal overreed via de brug aan het begin van de Arriërveldsweg, zag een motorrijder die op het Ommerkanaal-Oost reed over het hoofd.

De bestuurder van die motorfiets reed op de voorrangsweg in de richting van Dedemsvaart, en kon de auto niet meer ontwijken of genoeg afremmen. Een aanrijding volgde, waarbij de motorfiets tegen de rechter voorkant van de Toyota botste. Het ging al met al niet met een hoge snelheid, en na controle door ambulancepersoneel bleek vervoer naar een ziekenhuis niet nodig. De bestuurster van de auto en haar zoontje werden opgevangen bij een naastgelegen woning, voor de jonge knul was er een traumabeertje.

Liberator

De betrokken motor, een Harley-Davidson Liberator mag gerust antiek worden genoemd. De van origine militaire motor werd in 1942 geproduceerd, en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog op grote schaal ingezet door de Noord-Amerikaanse legers. Sinds 1955 staat de motorfiets op Nederlands kenteken. De omvang van de schade aan de motorfiets zal nog moeten blijken. Bergingsbedrijf Autax uit Ommen heeft beide voertuigen afgevoerd.