Almelose (38) gewond na crash tegen zelfde boom als bij eerder ongeluk Beerzerweg

OMMEN – Op de ochtend van dinsdag 7 augustus heeft opnieuw een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Beerzerweg in Ommen. Rond acht uur vanmorgen kwam de bestuurster van een donkerkleurige personenauto die vanaf Zeesse in de richting van Ommen reed door nog onbekende oorzaak naast de weg en botste tegen een boom. Dit gebeurde in de laatste bocht in de Beerzerweg, enkele tientallen meters verderop gaat de weg over in de Zeesserweg bij de kruising met De Schammelte. Na de klap tegen de boom eindige de auto in de greppel op de moerasachtige uiterwaarden van de Oude Vechtarm. De vrouw wist zelf uit het voertuig te komen en kon zelf de kade van de greppel opklimmen. Hier werd ze door een voorbijganger opgevangen in afwachting van de hulpdiensten.

De auto eindige onderin de greppel op de moerasachtige bodem van de Oude Vechtarm.
De auto eindige onderin de greppel op de moerasachtige bodem van de Oude Vechtarm.

Twee ambulances kwamen met spoed naar de plaats van het ongeval. De vrouw werd een korte tijd op straat behandeld en later met alle voorzichtigheid in verband met mogelijk rugletsel op een brancard gelegd. De 38-jarige vrouw uit Almelo is daarna met spoed per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Wat de aard en ernst van de verwondingen zijn is niet bekend. De vrouw was bij aankomst van de hulpdiensten aanspreekbaar en had in ieder geval een aantal oppervlakkige verwondingen. De brandweer die eveneens met spoed ter plaatse kwam heeft het voertuig veiliggesteld.

Tijdens de hulpverlening bij het ongeval was de Beerzerweg ter hoogte van het ongeval afgesloten voor al het verkeer. Nadat de hulpdiensten waren vertrokken kon het verkeer een tijdje passeren in afwachting van de berger. Bij de lastige berging van het voertuig was de Beerzerweg opnieuw afgesloten voor al het verkeer. Het voertuig heeft mede door de landing op de moerasachtige bodem veel schade opgelopen.

Het voertuig raakte zwaar beschadigd.
Het voertuig raakte zwaar beschadigd.

Monument

Bijna een maand geleden deed zich in exact dezelfde bocht een fataal ongeval voor. Op de avond van 11 juli botste een 34-jarige man uit Westerhaar tegen dezelfde boom als die de vrouw vanmorgen raakte. Dit slachtoffer raakte na deze boom nog een andere boom en overleed op de plaats van het ongeval. Het herdenkingskruis voor “Bassie” en de bloemen die voor de boom werden geplaatst door nabestaanden zijn bij het ongeval van vandaag verwoest. Het kruis brak in twee delen en een geplante zonnebloem werd weggerukt.

Het geplaatste monument voor het eerdere ongeval werd verwoest.
Het geplaatste monument voor het eerdere ongeval werd verwoest.