Almelose (33) onder invloed en zonder rijbewijs steelt auto en crasht op Stationsweg

Ommen – Een 33-jarige vrouw uit Almelo is zaterdagmiddag aangehouden door de politie nadat ze crashte op de Stationsweg. Dat ongeluk gebeurde kort voor half twee op het stuk weg tussen De Schammelte en de Schapenallee. De bestuurster reed in de richting van Ommen, en deed dit volgens omstanders met een hoge snelheid. Vlak voorbij De Schammelte werd de controle verloren, en niet weer teruggevonden

Nieuwsgierige koeien inspecteren het voertuig waarmee de beschonken automobiliste in het weiland belandde.

De auto kwam rechts op het fiets- en voetpad, en plette daar een lantaarnpaal en tv-verdeelkast. De auto ging door en stak de Stationsweg over. Daarbij werd opnieuw een fiets- en voetpad gepasseerd. Een flinke eikenboom werd aan de rechterkant geschampt, alvorens de wagen via een heg in het naastgelegen weiland terecht kwam. Miraculeus genoeg werden er geen fietsers, voetgangers of andere weggebruikers geraakt. Een fietser en een automobilist hebben nog net kunnen voorkomen dat zij werden aangereden. De politie is nog op zoek naar deze specifieke getuigen, en vraagt beiden zich te melden.

Ondanks de hachelijke rit bleef de bestuurster fysiek ongedeerd. Wel leek ze behoorlijk onder invloed te zijn van alcohol en/of drugs. De politie hield de 33-jarige vrouw uit Almelo aan en boeide haar. Ze was niet bepaald meewerkend, en de agenten moesten haar de auto in ‘helpen’. Daar bleef de vrouw zo lastig dat alvorens naar het bureau te vertrekken ook nog een spuugmasker werd omgedaan. Eenmaal op het bureau weigerde ze alle medewerking aan onderzoeken. Waar ze van onder invloed was blijft dus een raadsel.

De vrouw was niet bepaald meewerkend bij haar aanhouding.

Een man die aangaf de eigenaar te zijn van de auto vertelde dat de vrouw geen rijbewijs heeft, en geen toestemming had om de auto mee te nemen. Hij deelde de sleutels van de auto kwijt te zijn, en dat toen iemand de reservesleutels kwam brengen bij een nabijgelegen hotel de vrouw deze in handen kreeg. “Wij kunnen alleen bevestigen dat de vrouw niet in bezit was van een geldig rijbewijs en dat we haar ook verdenken van diefstal van de auto”, bevestigd politiewoordvoerder Frank Brouwer desgevraagd. Hij meldt dat de vrouw wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval, rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en diefstal van de auto.

Een lantaarnpaal en tv-verdeelkast werden geplet door de auto.

Tijdens de hulpverlening na het ongeval werd het verkeer op de Stationsweg deels gehinderd. Bij de uitdagende berging van de auto moest één rijrichting worden afgesloten; de politie begeleide het verkeer toen voorbij de bergingswagen. De eigenaar van het weiland heeft een aantal gebroken rikkepalen vervangen. En monteurs zijn ingeschakeld voor de verwoeste lantaarnpaal en televisiekastje.