Aanhanger met puin kantelt, en veroorzaakt ravage op Coevorderweg

Ommen – Een gekantelde aanhanger die was geladen met puin heeft vanmiddag een flinke ravage veroorzaakt. De aanhanger werd getrokken door een trekker, en kantelde kort na twee uur bij het begin van de Coevorderweg. De combinatie kwam vanaf de Hessel Mulertbrug, en ging rechtsaf de Coevorderweg op richting de Slagenweg. In de bocht vanaf de brug naar de Coevorderweg begon de aanhanger te kantelen en viel deze uiteindelijk om.

De kiepwagen gleed over de midden geleider en het asfalt, en kwam uiteindelijk op de tegemoetkomende rijbaan tot stilstand. De lading puin viel eruit en eindige op het wegdek, en grotendeels op het naastgelegen stuk groen. De brokstukken kwamen uiteindelijk tot midden op het nabijgelegen fietspad.

Bij wijze van wonder kwam er geen voertuig tegemoet, en werd niemand geraakt door de lading, dan wel de kiepwagen of trekker. Persoonlijke letsels bleven ook voor de bestuurder van de trekker uit.

De Coevorderweg werd volledig gesperd door de combinatie en het puin. Gelukkig konden de bergingswerkzaamheden snel beginnen. Een wagen van de Dunnewind Groep was toevallig op de brug, en de bestuurder kon samen met collega’s een helpende hand bieden.

Met behulp van een mobiele kraan werden de puinstukken overgeladen in vrachtwagens. Nadat de kiepwagen was geleegd werd deze met een donderende klap weer op de wielen gezet door de kraan. Amper een uur later kon de weg alweer worden opengesteld.

Hoe het kon gebeuren dat de aanhanger kantelde is nog onduidelijk. Getuigen vertelden dat de trekker in hun beleving met een te hoge snelheid door de bocht ging. De geborgen lading puin wordt door de politie gewogen om het gewicht vast te stellen.