Vuilniswagen laat oliespoor achter door heel Ommen

Ommen – Op de middag van vrijdag 16 maart moest de brandweer in actie komen toen even na twee uur bleek dat een vuilniswagen een oliespoor door Ommen had achtergelaten. De hydraulische olie kwam uit een vuilniswagen van een onderaannemer van Rova. Hoe het lek is ontstaan is niet duidelijk. In meerdere straten in Ommen lag de olie. De brandweer zette twee voertuigen in om de olie op te ruimen. Ook Rova stuurde een spuitwagen naar Ommen om de brandweer te assisteren.

Een brandweerman spoot het getroffen wegdek in met ontvetter.
Een brandweerman spoot het getroffen wegdek in met ontvetter.

Voor het reinigen werd het wegdek eerst ingespoten met ontvetter en daarna afgespoten met de sproei installatie voor op de brandweer wagen. Volgens een aanwonende van de Smitstraat zijn alleen al in die straat een fietser en scooterbestuurder ten val gekomen. Twee kinderen mochten een stukje meerijden in de brandweerwagen.

Twee kinderen mochten meerijden in de brandweerwagen.
Twee kinderen mochten meerijden in de brandweerwagen.

Het getroffen voertuig is van een onderaannemer van de Rova. ”Het is een inzamelingsvoertuig van een onderaannemer die routes rijd in Ommen voor ons. Die kampte met een mechanisch probleem waardoor er hydraulische olie is gelekt.” verteld Mark de Weerd namens Rova. “Toen we er bericht van kregen hebben we meteen onze medewerkers met een spuitwagen naar Ommen gestuurd om de brandweer te assisteren.”