Vier illegalen springen uit vrachtwagen tijdens lossen bij Pacton

Ommen – Een vrachtwagenchauffeur is zich vanmorgen rot geschrokken toen hij een lading banden wou gaan lossen op industrieterrein De Strangen in Ommen. De chauffeur kwam een lading banden lossen bij trailerbouwer Pacton aan de Strangeweg. Toen hij rond acht uur het schuifzeil van zijn trailer opendeed sprongen de vier mannen uit de trailer. Het gebrekkig Engels sprekende viertal nam de benen richting het centrum waar de Bissingh jaarmarkt net was begonnen. Eén van hen vroeg daar aan een passant de weg naar het treinstation, de politie kon de vier echter aanhouden op de Stationsweg; nog voordat ze het station konden bereiken.

Volgens politiewoordvoerster Marloes Ballast bleken de vier aangehouden personen illegaal in Nederland te zijn. Uit welk land de vier komen is bij de politie nog niet duidelijk. De mannen zijn door de politie overgedragen aan de vreemdelingendienst, hun zullen verder gaan uitzoeken waar de mannen vandaan komen en beslissen wat er verder met hen gaat gebeuren.

Het is niet duidelijk waar de mannen in de trailer zijn geklommen. Volgens Rudo van der Vegt, leidinggevende bij trailerbouwer Pacton, komt de vrachtwagen uit Luxemburg en zal het viertal waarschijnlijk hebben gedacht dat ze mee konden liften naar Engeland. “Denk dat ze London er een beetje gek uit vonden zien.” aldus van der Vegt. Ze gingen er na het openen van het zeil dan ook snel vandoor en “Konden hard lopen” vervolgt hij. Of het viertal in Luxemburg al in de trailer is geklommen of dat dit later is gebeurd is niet helder.